opalix.blogg.se

En blogg om nagellack

ABC Challenge: bokstaven H = Orly "Halley's Comet"

Publicerad 2015-02-26 11:03:49 i ABC Challenge, Allmänt, Orly,

Hej på er!
 
Dags för bokstaven H i ABC Challege hos Helena på Lacky Corner.
ABC Challenge startades 3/2-2015 och betyder helt enkelt att vi ska visa upp våra gamla oprövade lack som legat bortglömda alldeles för länge 2 dagar i veckan, på tisdagar & torsdagar.
Utmaningen finns även på Facebook och på Pinterest.
 
Ni kanske undrar varför jag inte gjorde bokstaven G i tisdags, men ärligt så glömde jag helt bort det och när jag väl skulle sätta mig och fixa det så fick jag oväntat besök sent in på kvällen. Så bokstaven G får komma i lite efterskott, troligen i helgen.
 
Jag har rätt många lack på H, men valet föll på Orlys "Halley´s Comet", helt enkelt för att jag velat ha både Zoya's "Charla" och OPI's "Catch Me In Your Net" sen jag först såg dem! Dessa 3 lack är i till minst 99% exakta kopior av varandra, och när jag fick tag på "Halley's Comet" rätt billigt av en tjej på FB, så tog jag chansen och köpte det!
 
"Halley's Comet" är från Orly Cosmic FX Fall 2010 Collection och är ett turkost lack med tonvis av guldiga, gröna & blåa partiklar! Det påminner mig om tropiska hav, varma sommardagar med tårna nerstuckna i kritvit sand och en smarrig paraplydrink i handen! Detta lacket passar nog rätt dåligt i slutet på februari, men nu vill jag verkligen ha vår och sommar!
 
2 lättlackade lager, trots att jag upplevde att den hade lite lustig formula då den på första lagret kändes rätt lättflytande men vid andra lagret kändes rätt tjockt... 1 lager topplack på det. Upplevde även att den torkade rätt snabbt.
Är tyvärr lite rädd för att den kommer att fläcka ner mina nagelbäddar, så jag tog dubbla lager baslack först.
 
Dags för bildbomb. De första 6 bilderna är fotade utomhus i mulet väder med min vanliga kamera, och tyvärr så vägrade kameran att fånga det gröna, så det ser tyvärr mest blått ut på mina bilder.
Bild 7 & 8 är fotade med en annan kamera för att kolla om den kameran ville fånga färgen bättre, men jag vet inte om det hjälpte.
Och den sista bilden är också fotad med den andra kameran (som jag inte riktigt är van vid), inomhus i lite murrigt ljus, men den kameran gjorde att lacket visade sig lite grönare iaf.
 
Ha en fantastisk dag!
//Zophie

ABC Challenge: bokstaven F = China Glaze "For Audrey" & "Fairydust"

Publicerad 2015-02-19 11:44:00 i Allmänt, China Glaze,

Hej på er!
 
Dags för bokstaven F i ABC Challege hos Helena på Lacky Corner.
ABC Challenge startades 3/2-2015 och betyder helt enkelt att vi ska visa upp våra gamla oprövade lack som legat bortglömda alldeles för länge 2 dagar i veckan.
Utmaningen finns även på Facebook och på Pinterest.
 
Idag valde jag att plocka fram en klassisk gammal goding från China Glaze som heter "For Audrey". Det här lacket är mitt första lack från China Glaze, och det har stått otestat ganska exakt 1 år nu.
Det är ett "Tiffanyblått" cremelack (Tiffany&Co är en stor smyckeskedja som har ungefär denna färgen som sin signumfärg), det är ett ljusblått lack med en svag ton av lite grönt i sig utan att bli turkost. 2 lättlackade lager.
 
Och för att få lite bling på det hela, så valde jag att ta ett annat oprövat lack och lägga som topper: China Glaze "Fairydust", som är ett genomskinligt lack med nästintill "mikroskopiska" holografiska silverpartiklar i, och som förvandlar ett vanligt cremelack eller liknande till att tindra i regnbågens färger! Men eftersom partiklarna är så små så blir det inte nån "glitterbomb"-effekt, utan mer som att få "det lilla extra" på ett väldigt bra sätt. 1 lager.
 
Dags för bildbomb: De första 10 bilderna är fotade utomhus i solsken, den näst sista är fotad utomhus i skugga och den sista är fotad inomhus.

Ha en fantastisk dag!
//Zophie
 

ABC Challenge: bokstaven E = Orly "Emberstone"

Publicerad 2015-02-17 10:07:00 i ABC Challenge, Allmänt, Orly,

Hej på er!
 
Dags för bokstaven E i ABC Challege hos Helena på Lacky Corner.
ABC Challenge startades 3/2-2015 och betyder helt enkelt att vi ska visa upp våra gamla oprövade lack som legat bortglömda alldeles för länge 2 dagar i veckan.
Utmaningen finns även på Facebook och på Pinterest.
 
Idag visar jag faktiskt ett rätt nytt lack i min samling, då jag bara äger 3 lack med namn på E, varav att jag redan använt de andra 2. Jag har iofs några Essie-lack, men föredrar att använda ett valfritt lackmärke som har ett namn som börjar med dagens bokstav.
 
Så, idag visar jag ett lack som verkligen gör skäl för sitt namn: Orly "Emberstone"
Det är ett klarrött jelly med tonvis av guld & rosa/lila skimmer (flecks?) som gör att det skiftar otroligt vackert i rött, orange & rosa beroende på i vilket ljus du befinner dig i och hur naglarna är vinklade, men en sak är säker: Det verkligen glööööööööder!
Färgen är otrolig på naglarna och jag är mäkta förtjust och förälskad! För i flaskan ser det egentligen inte alls mycket ut för världen, ett rött med guldskimmer i, typ.
 
Trevlig formula och lättlackat, men krävde 4 lager innan jag var nöjd, och trots det så kan jag fortfarande ana den fria kanten om jag verkligen stirrar, och jag är ju tyvärr lite "allergisk" mot att se den fria kanten genom lack, så det blir lite minuspoäng där, men trots det så är jag förälskad i detta lack att jag förlåter det. Det är ju dessutom en jellybas, så lite "VNL" måste jag ju tåla! ;)
Det torkade ändå förvånansvärt fort trots 4 lager, och när jag lagt på topplack så kände jag mig säker på att pyssla med nästan vad som helst inom 20 minuter.
 
De första bilderna är fotade utomhus i mulet väder och de andra är fotade inomhus i olika ljus varav 2 är fotade med blixt.
 

Ha en fantastisk dag!
//Zophie

Om

Min profilbild

Zophie

Instagram: @zophielarsson -*- Pinterest: https://se.pinterest.com/zophielarsson7 -*- Kontakta mig: sittrica@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela